Samen
bereik je meer

Kennismaken

Alles over onze school

Lees alles over onze school: hoe geven wij ontwikkelingsgericht onderwijs? Hoe creëren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar in de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor naschoolse opvang? We beantwoorden al uw vragen!

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen of informatiefolders downloaden? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons team en kunt u uw kind ziekmelden.

Onze school

De basisschool speelt een grote rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die past bij u en uw kind.

Het onderwijs op Ackerweide is ontwikkelingsgericht, wat inhoudt dat we aan de hand van 6 thema's per jaar onderwerpen uitdiepen. Deze thema's, zoals de bakker en ruimtevaart, laten we terugkomen in ieder aspect van ons dagelijks lesprogramma. We passen ons onderwijs aan op de leerbehoeften van ieder kind. Steeds weer gaan we op zoek naar manieren om uw kind met een twinkel in de ogen naar school te laten gaan. Vraag nu een kennismakingsgesprek aan!

"Naar school gaan is voor mijn kinderen een feestje. Ze genieten van het spelen en werken in thema’s. En de positieve sfeer op Ackerweide is heel prettig!"
Moeder van zoons in groep 4 en 8 en een dochter in groep 6

Zelfbewustzijn

Ontwikkelingsgericht onderwijs

Wij spelen in op de natuurlijke behoefte van kinderen om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Emotioneel vrij zijn, nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen staan hierbij centraal. Wij dagen de kinderen uit om kwaliteiten die daarbij horen in te zetten en zo hun zelfbewustzijn te vergroten.

Ontdekkend leren

Spel & onderzoek in thema's

In alle groepen wordt gewerkt met thema's die terugkomen in ieder aspect van ons lesprogramma. Deze thema's duren acht weken en gaan bijvoorbeeld over 'de bakker' of 'ruimtevaart'. In de onderbouw leren de kinderen door middel van spelactiviteiten. In de bovenbouw staan onderzoeksactiviteiten centraal.

Duurzaam samen

Fairtrade school

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen op speelse wijze leren over eerlijke handel. Op school gebruiken we daarom producten met het fairtrade keurmerk en brengen we het thema onder de aandacht door middel van activiteiten. Ook heeft de school een eigen fairtrade winkel, Super Fair, die wordt gerund door leerlingen uit groep 7.

Ackerweide op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Ackerweide is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.