Basisonderwijs Pijnacker

De 8 jaar die uw kind doorbrengt op een basisschool vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen christelijke basisschool, een school die een fijne sfeer en leeromgeving biedt die past bij u en uw kind. Ackerweide biedt ontwikkelingsgericht en kwaliteit basisonderwijs in Pijnacker. Wij besteden veel aandacht aan normen en waarden, samenwerking, persoonlijk contact, elkaar respecteren en ondersteuning.

Basisonderwijs in Pijnacker

Op Ackerweide besteden wij veel aandacht voor basisvakken zoals rekenen, spellen en (begrijpend) lezen. Deze vakken wisselen we af met ontdekkend en spelenderwijs leren aan de hand van 6 thema’s per jaar. Met deze thema's zoals de bakker of ruimtevaart, kunnen wij vakken uitdiepen vanuit verschillende invalshoeken. Wij vinden passend basisonderwijs voor uw kind belangrijk, zo zijn wij overtuigd van de individuele talenten van ieder kind. Wij zetten ons daarom elke dag in om het maximale uit ieder kind te halen, dit natuurlijk op zijn of haar eigen niveau. Kinderen die minder uitleg nodig hebben, worden middels opdrachten op hoger niveau extra uitgedaagd. Daarentegen wordt er na klassikale uitleg extra aandacht besteed aan een select groepje kinderen bij het maken van hun opdrachten. Bent u op zoek naar basisonderwijs in Pijnacker met een prettige sfeer, veel oog voor samenwerking en kwaliteit onderwijs? Dan bent u bij Basisschool Ackerweide aan het goede adres.

"Op Ackerweide wordt veel aandacht besteed aan een prettige omgang met elkaar. Bij de thema’s leren de kinderen om goed samen te werken. Ik vind het heel belangrijk dat mijn kinderen en hun klasgenootjes al op jonge leeftijd leren om samen probleempjes op te lossen."
Naomi
Moeder van Koen uit groep 4

Zelfbewustzijn

Ontwikkelingsgericht onderwijs

Wij spelen in op de natuurlijke behoefte van kinderen om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Emotioneel vrij zijn, nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen staan hierbij centraal. Wij dagen de kinderen uit om kwaliteiten die daarbij horen in te zetten en zo hun zelfbewustzijn te vergroten.

Ontdekkend leren

Spel & onderzoek in thema's

In alle groepen wordt gewerkt met thema's die terugkomen in ieder aspect van ons lesprogramma. Deze thema's duren acht weken en gaan bijvoorbeeld over 'de bakker' of 'ruimtevaart'. In de onderbouw leren de kinderen door middel van spelactiviteiten. In de bovenbouw staan onderzoeksactiviteiten centraal.

Duurzaam samen

Fairtrade school

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen op speelse wijze leren over eerlijke handel. Op school gebruiken we daarom producten met het fairtrade keurmerk en brengen we het thema onder de aandacht door middel van activiteiten. Ook heeft de school een eigen fairtrade winkel, Super Fair, die wordt gerund door leerlingen uit groep 7.

Basisschool Ackerweide in cijfers

Zoekt u een naar basisonderwijs in Pijnacker met goede beoordelingen van de onderwijsinspectie? Wij vinden een goede sfeer net zo belangrijk als de kwaliteit van onze onderwijs, dit kunt u daarom ook terugzien in onze cijfers. Op bijna alle belangrijke onderwerpen scoort Ackerweide boven het landelijk gemiddelde. Onze leerlingen geven de sfeer een 8,5 en onze leraren een 9,1. Bovendien voelt 92% van onze leerkrachten zich betrokken bij de school.

Meer rapporten, prestaties en cijfers inzien? Die vindt u hier.

Basisonderwijs Pijnacker
Meer weten over Ackerweide?

Meer weten over Ackerweide?

Wilt u meer weten over basisonderwijs in Pijnacker en Basisschool Ackerweide? Download onze schoolgids of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Download

Vraag een kennismakingsgesprek aan