Basisschool in Pijnacker

Ackerweide is een christelijke basisschool in Pijnacker met als focus een veilige en vertrouwde omgeving te zijn voor onze leerlingen. We bieden kinderen de mogelijkheid om zichzelf ontwikkelingsgericht te ontwikkelen middels thema’s waarbij kinderen en leraren hun eigen bijdrage kunnen leveren. Bovendien besteden wij veel aandacht aan sociale normen en waarden, leren samenwerken en elkaar te respecteren.

"Op Ackerweide wordt veel aandacht besteed aan een prettige omgang met elkaar. Bij de thema’s leren de kinderen om goed samen te werken. Ik vind het heel belangrijk dat mijn kinderen en hun klasgenootjes al op jonge leeftijd leren om samen probleempjes op te lossen."
Pamela Berghegen
Moeder van zoons in groep 4 en 8 en een dochter in groep 6

Zelfbewustzijn

Ontwikkelingsgericht onderwijs

Wij spelen in op de natuurlijke behoefte van kinderen om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Emotioneel vrij zijn, nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen staan hierbij centraal. Wij dagen de kinderen uit om kwaliteiten die daarbij horen in te zetten en zo hun zelfbewustzijn te vergroten.

Ontdekkend leren

Spel & onderzoek in thema's

In alle groepen wordt gewerkt met thema's die terugkomen in ieder aspect van ons lesprogramma. Deze thema's duren acht weken en gaan bijvoorbeeld over 'de bakker' of 'ruimtevaart'. In de onderbouw leren de kinderen door middel van spelactiviteiten. In de bovenbouw staan onderzoeksactiviteiten centraal.

Duurzaam samen

Fairtrade school

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen op speelse wijze leren over eerlijke handel. Op school gebruiken we daarom producten met het fairtrade keurmerk en brengen we het thema onder de aandacht door middel van activiteiten. Ook heeft de school een eigen fairtrade winkel, Super Fair, die wordt gerund door leerlingen uit groep 7.

Basisschool Ackerweide in cijfers

Bent u op zoek naar een basisschool in Pijnacker met goede beoordelingen van de onderwijsinspectie? Wij vinden een plezierige en fijne sfeer net zo belangrijk als de kwaliteit van onze onderwijs, dit is daarom ook terug te zien in onze cijfers. Ackerweide scoort op bijna alle belangrijke onderwerpen boven het landelijk gemiddelde. Zo gaven onze leerlingen de leraren een rapportcijfer van 9,1.

Ackerweide basisschool
Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer weten over Basisschool Ackerweide in Pijnacker? Download hieronder onze schoolgids met daarin alle informatie over ons basisonderwijs in Pijnacker of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Download

Vraag een kennismakingsgesprek aan